Over Il Cupido

Majestueuze, barokke vazen, klassieke torso’s, prachtig gestileerde pilaren, uitbundig vormge- geven ornamenten. De werkplaats van beelden- gieterij Il Cupido staat er vol mee. Er wordt hard en zorgvuldig gewerkt. Alle details komen onder de vaardige handen van vaklieden tot leven. Hier werken mensen met hart voor hun vak. Ze leggen al hun ziel en zaligheid in het eindproduct dat moet fascineren en ontroeren. Hun passie vertaalt zich in beelden die de kijker raken en die nooit vervelen. Il Cupido treft je in het hart. De productie van giet- steen beelden vraagt om groot vakmanschap en eindeloos veel geduld. Wanneer het gietsteen in de mal wordt gegoten, is het zaak om die mal op een uiterst zorgvuldige manier in beweging te houden, zodat het gietsteen alle details opvult.

Vervolgens moet het materiaal drie dagen uit- harden, voordat het ontkist kan worden. Dan komt het afwerkingstraject. Alle kleine gaatjes waar luchtbellen hebben gezeten, moeten worden gevuld en met het schuren en slijpen komen alle, ook de kleinste details, tot leven. Juist in dat traject steken we enorm veel tijd, omdat we een constant hoge kwaliteit willen garanderen. Tenslotte patineren we het product om het een oud uiterlijk te geven. Het uiteindelijke resultaat is een sculptuur dat een genot is om naar te kijken en dat ook op de lange termijn zijn schoonheid behoudt. We werken met gietsteen omdat dat materiaal zijn duurzaamheid bewezen heeft. Daarnaast experimenteren we ook met nieuwe materialen en zijn we continu op zoek naar nieuwe modellen en vormen.

Onze beelden vinden hun weg door heel Europa. Daarnaast staan wij op diverse beurzen in Nederland en België. De belangstelling voor onze beelden is groot, onze klanten herkennen de liefde en passie, waarmee ze geproduceerd worden. Dat vormt de basis voor alles wat Il Cupido maakt.

Eugene Noyen